Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Szobanövények: Ránclevél

Ránclevél – Alocasia - Ránclevél gondozása

A legszebb levéldísznövények egyike. Eredeti élőhelyén elég sok változata fellelhető. Tavasztól őszig egyre nagyobb leveleket hajt, a levelek elérhetik a 40 cm-t is, majd virágzik, a Kontyvirágfélékre jellemző fellevélből és torzsából álló kedves virágot növeszt.
A növény igen fagyérzékeny, folyamatosan tartsuk nedvesen a táptalajt, de nagyon vigyázzunk, hogy ne álljon a cserép vízben, mert a gyökerek kényesek a pangó vízre, és hamar rothadásnak indulnak. Itthon a félárnyékot, árnyékot kedveli.

A növekedési időszak végén a levelek is és a virág is elfonnyad, ne ijedjünk meg mert ez teljesen természetes. Az Alokázia télire visszahúzódik a rizómába (vagyis a gyöktörzsbe), ilyenkor kiszedhetjük a cserépből és egy száraz meleg helyen teleltethetjük a gyöktörzset (hasonlóan a Káláéhoz) de szárazabban tartva tavaszig a földben is maradhat. . Tavasszal a növekedés megindulása előtt ültessük át a rizómákat. Az ültetőközeget magunk is összeállíthatjuk az alábbiak szerint: két rész tőzeg, egy rész virágföld, egy rész homok vagy perlit.
-->
Általában nem szükséges tápoldatozni, mert évente úgy is átültetjük új földbe a növényeket, de nyáron egy kevés tápoldat azért nem árt (két-három hetente általános levéldísznövényeknek való tápoldat).
Ha a növekedési időszakban az alokázia levelei elfonnyadnak túl sok a víz, ültessük át óvatosan és az elrothadt gyökereket távolítsuk el. Ha a levelek elszáradnak bepöndörödnek növeljük a páratartalmat. A kártevők ellen pedig permetezzünk növényvédő szerrel, de csak akkor ha szükséges.

Fényigény
Eredeti élőhelyén az aljnövényzethez tartozik, jóformán csak szűrt fényt kap. Ezért nálunk is félárnyékban érzi a legjobban magát. Tartsuk egy világos helyen, de óvjuk a túl erős napsütéstől, ha kell nyáron árnyékoljuk vagy tegyük egy olyan ablakba ahol csak kevés közvetlen napfényt kap.

Hőigény
Mivel az alokázia trópusi növény, szereti a meleget. Legalább 15-18 °C -ot igényel, de inkább 20-25 °C az ideális a számára. Télen vigyázzunk nehogy az ajtó kinyitásakor huzatot kapjon, mert tapasztalataink szerint meglehetősen érzékeny a hirtelen hőmérséklet csökkenésre. Nyáron pedig a túl nagy meleg okozhat problémát ha kevés a levegő páratartalma.

Vízigény
Rendszeresen ellenőrizzük a talaját, ha a felső 1-1,5 cm kiszáradt öntözzünk. Az ültető közegnek mindig kissé nedvesnek kell lennie, de nagyon vigyázzunk, hogy ne álljon a cserép vízben mert a gyökerek kényesek a pangóvízre és hamar rothadásnak indulnak.
Állandó magas páratartalomra van szüksége, ha a cserép egy szélesebb tálcán vízben áll, a párásítás megoldott, de még jobb ha a cserepet nedvszívó agyaggolyókkal megrakott tálcára tesszük. Lakásban télen célszerű rendszeresen permetezni ha nagyon száraz a levegő, és ilyenkor is gondoskodjunk megfelelő szellőzésről!

A növény mérgező, ezért ha csak lehetséges tartsd távol a gyermekektől.
-->

Klikk a képre