Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Anthurium, Flamingó, flamingó virág

A vágott virág jellemzői a virágkötészetben: levél nélküli, vékony szárú, fényes, tányérszerű virágján középen bibe helyezkedik el. Tartós, kiszárítható virágja érintésre érzékeny, az év minden napján megtalálható. Felhasználható: különleges kötészethez, dekorációhoz.

Küldj Kedvesednek egy különleges meglepetést: flamingó virágos ajándékcsomagot!

A flamingó virág, mint szobanövény:


Télen és tavasszal már nem csak a virágüzletek kínálatában található flamingó virágokban gyönyörködhetünk, hiszen egyre jellemzőbb otthoni, szobanövényként való tartása.
Vannak, akik nem tudják, hogy a változatos színekben pompázó növénynek valójában a fellevelei színesek. Ezek piros, rózsaszín, fehér, zöld és barnás színű tenyérnyi méretűek is lehetnek, melyek fényesek. A fellevél fölött található maga a karcsú, csavarodó torzsavirágzat. A valódi virágok torzsavirágzatban, spirálisan helyezkednek el, amely a fellevél közepéből fejlődik ki. Ezzel a virágzattal óvatosan bánjunk, mert viaszréteg vonja be, mely nyálkahártya izgató hatású szaponint tartalmaz, így enyhén mérgező. Bőr- és nyálkahártya izgalmat, esetleg hányást is okozhat. Lehetőleg ne nyúljunk sem a fellevélhez, sem a virágzatához!


 

Az Anthurium scherzerianum - dél-amerikai flamingóvirág virága rendkívül tartós, vágva is heteken át friss és szép marad. Levelei sötétzöldek, nyelv alakúak, körülbelül 20 cm hosszúak, 5-6 cm szélesek, bőrszerűek, ívelten kihajlók.

Előfordulása trópusi éghajlatú területeken jellemző. A XIX. század közepéig csak Brazília sűrű erdeinek fáin élt ez a növény. Hosszas és fáradságos munka és kutatás eredménye, hogy ma már sok kertészetben és néhány szobában sikerrel nevelik. Otthon tőosztással szaporítják.

Ne ijedjünk meg, ha az első években csak néhány apró virágot hoz a növényünk. A flamingó virág éveinek számával együtt nő a virágok mennyisége és nagysága. Szépen fejlett, idősebb tő harminc virágot is hoz. A növény február és július között virágzik, az év többi szakaszában pihen. De elvirágzás után zöldnövényként is nagyon szépen mutat.


Abban az esetben vágjunk bele a flamingó virág nevelésébe, ha télen is tudjuk tartani számára a legalább 18 fokos hőmérsékletet, és a világosságot. Nyáron a közvetlen napfényt kerülnünk kell. Mérsékelt öntözést igényel, csak a bimbóhozáskor emeljük a vízadagot. Szereti a párát, ezért leveleit naponta permetezzük, különösen a virágzás idején fontos számára a magas páratartalom. A legjobb, ha kavicságyon tartjuk, amely mindig legyen vizes. Az öntözővíz lehetőleg semleges PH értékű legyen, de semmi képen sem lúgos.  Két öntözés között hagyjuk részlegesen kiszáradni a talajt. Földje darabos, félig korhadt fadarabkákból, faszéndarabokból és lombföldből álljon.

Az idősebb flamingóvirág töveket a fővirágzás után tavasszal 2-3 évenként ültetjük át, óvatosan, mert a gyökér könnyen törik.


 

A flamingóvirág virágzása sok otthonban elmarad. Ennek az oka, hogy a növény a virágzással nagyon sok tápoldatot elveszít, ezért a következő virágzáshoz nem marad elég tápanyag. Fontos hogy kellő méretű cserépbe legyen a növény ültetve. Tavasztól őszig hetente egyszer adjunk neki tápoldatos vizet.

Virágzás után az elfonnyadt virágokat távolítsuk el, így marad a virág egészséges. Szükség esetén az öregebb leveleket is vágjuk le, és távolítsuk el. Hagyjunk elegendő helyet az edényben, ahhoz, hogy talajt tudjunk hozzáadni, mivel a szárból további gyökerek fejlődnek ki.

Szaporítása tőosztással vagy az oldalhajtások dugványozásával történhet. Nagyon gyakran hajt, így szaporítása könnyű. A maggal való szaporítás nehezebb, és hónapokba is beletelhet, amíg a kis flamingóvirágok kifejlődnek.

Növény leggyakoribb betegsége, kártevője, pusztulásának főbb okai:

A kiszáradás és a túlöntözés egyaránt megviseli, ilyenkor a levélcsúcsok elsárgulnak.
Túlöntözés esetén gyökere elrohadhat.
Meleg és száraz levegő esetén takácsatka és levéltetű támadhatja meg.

Klikk a képre