Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

kedd

Frézia

A frézia a legillatosabb virágok egyike. Dél-Afrikában őshonos. A frézia világoszöld levelei kard formájúak, és elérhetik a 30 centiméter magasságot is. A frézia virágkocsányai karcsúak és körülbelül ugyanakkorák. Minden kocsány végén nyolc, tölcsér alakú virág helyezkedik el, fürtökbe rendeződve.
A frézia fajtától függően június és szeptember között virágzik. Mindegyik frézia fajtára jellemző, hogy a virágok alulról felfelé kezdenek nyílni.

Küldj illatos frézia csokrot annak, akit igazán szeretsz!

A frézia felhasználása a virágkötészetben: az év minden napján megtalálható az üzletekben. Júniustól- októberig import szállítmányból, a többi hónapokban magyar termelőktől is megvásárolható. Friss és vásárolható a virág, ha virágja zárt, szára levélzete egészséges zöld, szárvég metszés felülete világoszöld. Túlérett a virág, ha nyílott sérült a szirma, szára levélzete sárga, opálos, szárvég metszés felülete barnás zöld.
A felszívatás kézmeleg vízben történjen. Felhasználása a virágkötészetben alkalmi, tavaszi csokor, esküvő, kegyelet.

 

A frézia gondozása, ültetése:

A frézia cserepes növényként könnyen tartható, de a hideget nem szereti. Virágüzletekben, kertészetekben megvásárolhatjuk cserépben, csak már a  hazaszállításkor nagyon vigyázni kell, mert nagyon kényes kis növény a hidegre.

A hagymáit februártól egészen április elejéig ültethetjük cserépbe vagy balkonládába. Amennyiben magról akarjuk nevelni, úgy a magokat májusban vessük el, de előtte egy napon át áztassuk be. Elvirágzás után hagyjuk leszáradni a leveleit, így a tápanyagok visszaáramolnak a hagymába.

 

Frézia a kertben:


 

Amennyiben kertbe szeretnénk kiültetni, mindenképpen várjuk meg az éjszakai fagyok elmúltát, tehát csak azután lássunk hozzá, ha éjszakánként már nem hül a levegő 5 fok alá. Az ideális ültetési időszak április vége, május eleje. A frézia hagymáit 5 cm mélyre ültessük napos, vagy félárnyékos helyre, A tőtávolság lehet szoros vagy szellős igény szerint. Rendszeres öntözést igényel, de kerüljük a túlöntözést.
Az első fagyok beköszönte előtt fel kell szedni a frézia hagymákat, mert kifagynak, és hűvös de nem hideg, szellős, napos helyen kell teleltetni őket, majd tavasszal újra kiültethetjük.

Klikk a képre