Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

hétfő

Szegfű, mini szegfű, Dianthus

A szegfű az év minden napján megtalálható az üzletekben. Friss, vásárolható a növény, ha a csésze szirma zárt vagy félig nyitott, szára egyenes. Túlérett a növény, ha csésze szirma tapintáskor puha, esetleg meg van pattanva, ha a szárvég metszése sötétbarna. Húszasával kötegelve, szegfű fejek egymás alatt helyezkednek el, legtöbb esetben szedés után dobozban szállítják és tárolják 7-9 Celsius fokon. Ezután a növényt egyenként visszavágva kézmeleg vízben fel kell szívatni, csokorba kötés előtt szükséges lehet a feldrótozása, hogy a nódusoknál ne pattanjon el a szegfű. Felhasználása a virágkötészetben: alkalmi csokrok, klasszikus kötészet, kegyelet.

Virágküldéskor is válaszd a szegfűt! Kedves, egyszerű, mutatós virág.


A szegfű fajtái, származása:

A szegfű nemzetség igen népes, a mintegy 300 faj főleg az északi félgömb mérsékelt övi területein terjedt el, a Földközi-tenger vidékén, Nyugat-és Közép-Európában, Észak-Amerikában, Nyugat-Szibériában honos.
Valamennyi szegfűre jellemző a forrt, cső alakú, sokerű csésze, legfeljebb a cső közepéig érő 5 cimpával, alján pedig pikkelyszerű fellevelekkel. Általában fénykedvelők, előnyben részesíti a védett, napsütötte helyeket.

Virágai egyesével állnak, ritkán van egy száron kettő vagy három virág. Nagyon illatos növény. Vannak egyszínűek, foltosak, tarkák, többszínűek. A nyári hónapokban bőséges virágzást mutat.





A szegfű gondozása

A szabadba kiültetett szegfű előnye, hogy nincs kártevője. Magvetéssel szaporíthatjuk, a megvásárolt magokat a tavasz beköszöntével, a fagyok elmúltával márciusban vessük el vályogos-homokos talajba, vagy virágföld keverékbe, napos helyre. Rendszeres öntözést igényel, de ne locsoljuk túl. A helyes locsolást bő virágzással hálálja meg. Az elvirágzott fejeket le kell szedni, majd vissza kell vágni.
A nemesített szegfű kétnyári, évelő dísznövény, ami azt jelenti, hogy teleltethető, de arra vigyázzunk, hogy a kertben teleltetéskor alaposan fedjük be földdel. Amennyiben nem fagy ki télen, úgy újra kihajt, és még erősebb, és szebb virágot fog hozni.

Klikk a képre