Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Sziámi Tulipán, Curcuma

Jellemzői: pikkelyszerű virága rózsaszín vagy fehér színű, hosszú szárú levélzete helyesen elnyúló, rövid váza tartósságú. Felhasználható a virágkötészetben: különleges karakteres kötészethez

A Curcuma trópusi származású, Kambodzsában és Thaiföldön őshonos. A gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjába tartozó nemzetség több száz fajából 30 él Thaiföldön. Dísznövényként a trópusokon találkozhatunk velük a kertekben, illetve dézsás, cserepes növényként nálunk is kaphatók.



A Curcuma gondozása

Fagyérzékeny, ezért világos, és meleg helyet igényel, de a déli tűző naptól lehetőleg óvni kell.
Tartásával kapcsolatban tudnunk kell, hogy jó virágföldet, bőséges vízellátást, párás levegőt, világos helyet kedvel. A páratartalmat a cserép vizes kavicsra állításával fokozhatjuk. Télire nyugalomba vonul, ilyenkor öntözését abba kell hagyni. Világos helyen, szobahőmérsékleten teleltessük. Nyáron a szabadban is tartható.


 

Rizómáját a tavaszi fagyok után kell cserépbe, jó vízáteresztő képességű földbe ültetni. Eleinte csak kevéssé, később a levelek megjelenésével egyre többet kell öntözni, de túlöntözni sosem szabad. A virágzási periódus után már ne nagyon öntözzük, hanem hagyjuk fokozatosan elszáradni a növény leveleit, mivel 3 hónapos nyugalmi időszakra van szüksége a hagymának, ahhoz, hogy a jövő évben újra virágzó növényt neveljen. A téli időszakban se hagyjuk azonban teljesen kiszáradni a földjét, hanem tartsuk folyamatosan kicsit nyirkosan. Ha a szobában tartjuk, mindenképpen ablak mellé helyezzük el.
Virágzása viszonylag hosszan tartó, 3-4 hétig is eltarthat. Különösen hosszan tartó virágzásuk, mutatós virágaik miatt kedveltek. Egy évben akár kétszer is virágozhat: tavasszal és késő nyáron. 70 cm-es magassága, dús levélzete és élénk színű virágai okán nagyobb tömegbe ültetve parkokban is nagyon jól mutat, ugyanakkor egy jól megválasztott cserépben a lakás vagy a balkon értékes díszévé is válhat.

Klikk a képre