Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

vasárnap

Kereső motor optimalizáció és közösségi média optimalizáció a virágküldésben

Azaz bocsánat, optimalizálunk!
Egy webmester bejegyzése...


Természetesen nem fekete mágiával, és nem a Google ellen, épp ellenkezőleg, hókusz-pókusz nélkül, és a Google helyezésünk érdekében. Miért? Természetesen magunk, és a hozzánk tartozó több, mint 100 önálló virágüzlet miatt, hiszen a jó Google helyezés nekünk is rengeteg munkába kerül.

Nagyon nem szeretném ragozni, mert túl szakmai lesz a bejegyzés - és már így is elég száraz lett -, sok dolog látható lesz, sok dolog nem igazán, és lesz, ami egyáltalán nem. A továbbiakban megmutatjuk néhány látható elemét az optimalizációnak, amit végzünk. Vágjunk bele:


Közösségi Média - SMO
Hamarosan felélénkül a közösségi média aktivitásunk. Akik eddig is követtek, ismerik Facebook, Twitter, oldalunkat, valamint virágküldés blogunkat. Ezeket bővítjük két további közösségi megjelenéssel, a facebook-on egy külön virágküldés oldallal, aminek eltér majd a funkciója a már meglévő oldalunktól, valamint a Google +1 szolgáltatással.
Ehhez a témakörhöz csoportosítanám a hírlevelünket, mely néhány hónapja már heti rendszerességgel jelenik meg, és bár ez e-mail marketing, mégis jelentős közösség építő hatása van.

Kereső optimalizáció - SEO
Részben már sikerült a felzárkózás, de azért még rengeteg a munka. Weblapjaink sorát tovább bővítjük, a két (nemzetközi) központi - http://www.fleurop.hu és http://www.interflora.hu - és egy saját - http://www.viragkuldes.hu - webshop mellé készülnek az új, regionális mikro site-ok, melyeknek fő feladata egy adott régióban az oda tartozó virágüzletek, s az oda érkező virágküldés népszerűsítése. Eddig jutottunk: virágküldés Budapest - virágküldés Szeged - virágküldés Debrecen - virágküldés Miskolc - virágküldés Pécsvirágküldés Győr, virágküldés Sopron - virágküldés Nyíregyháza - virágküldés Kecskemét - virágküldés Székesfehérvár, virágküldés Dunaújváros - virágküldés Szombathely - virágküldés Szolnok
Persze lesz még, hiszen üzlet és kulcsszó van bőven.
Egyenlőre ezek az oldalak még általános tartalommal vannak feltöltve, célunk, hogy a következő egy évben minél több információval tudjunk szolgálni partnerüzleteinkről.

Hamarsan indul...
Online marketing eszköztárunkat tovább bővítve elkészítettük, és jelenleg tesztelés alatt áll Affiliate Marketing rendszerünk. Terveink szerint 1011. 11. 01-én indulunk. Erről hamarosan több cikket is közlünk, mindenesetre aki több információt szeretne kapni, látogassa meg Affiliate marketing oldalunkat >>>

Levezetésnek egy idézettel zárnék, ami a kedvencem, és aminek semmi köze a cikkhez:
Egy vak ember ült egy épület előtt a lépcsőn, lábánál kalap, táblával, a következő szöveggel:
"Vak vagyok. Kérem, segítsenek!"
Arra ment egy újságíró, és látta, hogy a kalapban alig van pénz, csak pár fillér. Lehajolt, dobott a kalapba pár koronát, s anélkül, hogy megkérdezte volna, elvette a táblát, és a másik oldalára írt egy mondatot. Délután visszatért a vak emberhez, és látta, a kalapban sok pénz van. A vak felismerte a lépteit, s megkérdezte tőle, hogy ő írt-e a táblára, s ha ő volt, akkor mit. Az újságíró így válaszolt:
"Semmi olyat, ami nem lenne igaz. Csak soraidnak kicsit más formát adtam."
Mosollyal az arcán távozott. A vak soha nam tudta meg, hogy a táblán ez állt:
"Tavasz van, és én nem láthatom."

Változtass a stratégiádon, ha valami nem sikerül, és meglátod, minden jobbra fordul!

Kérdéseiket a cikkel kapcsolatban e-mail címemre várom.
Szerző: Bánszki Gábor

Klikk a képre