Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Rákolló virág, Heliconia

Jellemzői: erős szárú, rostos szerkezetű növény, virágja piros-narancs pikkelyekből áll, tartós kiszárítható, tavaszi őszi időszakban lelhető fel. Felhasználható: különleges kötészet, térdekoráció.

A különleges virágkötészet és a növényimádók egyik kedvenc virága a rákollóvirág. Nem véletlen, hiszen méretével, formavilágával bárkit levesz a lábáról.
Származási helye Közép-Amerika, Kolumbia. Fajtától függően a 80 cm-től a 300 cm! magasságig is képesek megnőni, színei a piros, sárga és narancssárga.


 

Otthoni tartása
Magról, szétültetéssel, sarjakból, rizómával is tudjuk szaporítani, a rákollóvirág minden beszerezhető fajtájára a trópusi növények igényei jellemzőek.
Télen-nyáron meleg, napos, de a tűző naptól védett, inkább félárnyékos helyet és párás levegőt kedvelő növény. Fagyérzékeny, ideális hőmérséklet számára a 20-25 fok. A humuszban gazdag, jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát. Gyakori locsolást igényel. A pangó víz gyökérrothadáshoz, a növény pusztulásához vezethet. Virágzási időszaka tavasztól nyár végéig tart.

A rákollóvirág leggyakoribb fajtái:
- Heliconia rostrata
- Heliconia Olympic Flame
- Heliconia champneana


Klikk a képre