Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Liziantus, Eustoma, liziantusz

Jellemzői: elágazó, bokorszerű tölcséres virág, szimpla vagy dupla formában jelenik meg. Színei: fehér, krém, lila-fehér- tarka, rózsaszín. Rendkívül tartós, júniustól szeptemberig található meg az üzletekben. Felhasználható: alkalmi csokor, esküvő, kegyelet, dekoráció.

Gyönyörű liziantus csokrok közül válogathatsz. Melyiket küldenéd el?

Cserepes változatban ajánljuk kicsi, napos, egyenletesen meleg helyiségbe, gyerekszobába, munkahelyre, irodába, közintézményekbe, iskolákba, óvodákba, szállodákba, előcsarnokokba, kiállítási termekbe. Szürkepenész jelenik meg a szár alján, ha túl nedvesen és hűvösen tartjuk, a túl sok eső, vagy víz kárt tehet a szirmokban.


 

A lizikénket hűvös, de fagymentes körülmények között neveljük. Jó fényviszonyok közé, de a tűző napfénytől védve helyezzük el, a kifejlett lizike sok vizet igényel, a fejlődő növényeket azonban ne öntözzük túl. Két öntözés között hagyjuk kiszáradni a föld felső rétegét, semmiképp ne álljon a vízben a növény cserepe. Arra is vigyázzunk, hogy a virágokra ne fröccsenjen víz. Ez a növény nem kedveli a túl párás, nedves levegőt - száraz, központi fűtéses helyiségben érzi magát a legjobban.

Tápoldat
A virágosan vásárolt növények talaja általában tartalmaz lassan bomló műtrágyát, így erről nem kell külön gondoskodnunk. Tápoldatozásra csak akkor van szükség,ha a levelek megsápadnak vagy satnyán fejlődnek Ekkor 2 hetente műtrágyázzuk általános szobanövénytáppal. A lizikét laza, jó vízelvezetésű talajban neveljük. A második évben a növény elsatnyulhat, ha ezt látjuk, dobjuk ki, mert már nem fogjuk tudni tovább nevelni.

Magról nevelés
Amennyiben magról szeretnénk nevelni, a magokat tél vége felé vessük el, és gyorsan ültessük is át, mert nem szereti, ha a gyökereit háborgatják. Az első 3 hónapban lassan nő, de szebben bokrosodik, ha a növekvő hajtásokat egyszer-kétszer visszacsipkedjük.

Klikk a képre