Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

csütörtök

Gyógynövények: fokhagyma

A fokhagyma nem csak a vámpírok és a környezetünkben élők elriasztására alkalmas növény. Már kisgyerekként megtanuljuk, hogy nagyon jó hatással van szervezetünk működésére, népi hiedelmeink szerint vértisztító, immunerősítő, vérnyomás csökkentő növény, és ami a legjobb, bárhol megterem, illetve a zöldségesben, vagy szinte bármely boltban olcsón beszerezhető.

Járjunk utána, mire képes a fokhagyma!





Az ősi iszlám legenda úgy tartja, hogy a fokhagyma az ördög bal lábának lábnyomából, a vöröshagyma pedig a jobból nőtt ki. Ez a fokhagyma esetében azért is érdekes, mert ez a gonosz elleni harcban is tökéletes fegyver. Szóval már a története is misztikus.
Már több ezer évvel ezelőtt felismerték Egyiptomban és Indiában is, hogy az erős fűszernövény nemcsak ízletesebbé varázsolja az ételt, de gyulladáscsökkentő hatása van, és segít távol tartani a legtöbb betegséget.
-->
A penicillint csak 1928-ban találta fel Alexander Fleming, azonban egy közepes fokhagymagerezd nagyjából százezer penicillin-egységnek megfelelő hatással bír. Ezek alapján 10-12 gerezd fokhagyma egy súlyosabb bakteriális fertőzés kezelésére is elegendő. Ha azonban természetes eredetű orvosságként ilyen nagy mennyiségben szeretnéd fogyasztani a fokhagymát, előbb mindenképpen kérd ki orvosod véleményét, ugyanis előfordulhat, hogy a gyomrod nem bírja, vagy túlságosan felhígítja a véred, úgyhogy, ha vérzékeny vagy, csak óvatosan ezzel a csodaszerrel!

A fokhagyma az alábbi panaszokra alkalmazható hatékonyan:
- magas vérnyomás csökkentésére
- vírusos, gombás és bakteriális fertőzések kezelésére
- emésztőszervi megbetegedésekre
- magas koleszterinszint csökkentésére





Antioxidáns
A fokhagyma megakadályozza a szabad gyökök által okozott károkat, és így véd a betegségektől és az idő előtti öregedéstől.

Rákmegelőző
Kutatások igazolják, hogy a fokhagymában lévő allicinnek rákmegelőző hatása van. A kutatások bebizonyították, hogy azok az emberek, akik sok nyers vagy főtt fokhagymát esznek, kisebb eséllyel betegednek meg bélrákban. Ezenkívül kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik a legtöbb fokhagymát fogyasztották, a gyomorrák kockázata felére csökkent.

Csökkenti a szívbetegségek kockázatát
Tudósok rájöttek arra, hogy a fokhagymában lévő összetevők egy egészséges szív- és érrendszerről gondoskodhatnak. A fokhagyma képes csökkenteni a koleszterinszintet, valamint a vérnyomást. Fokhagymafogyasztás esetén már 4 hét után 12%-kal csökken a koleszterinszint, a vérnyomás pedig 1-5%-kal. A fokhagyma természetes vérhígító, és így csökkenti a vérrögök kialakulását, amelyek szélütéshez, illetve trombózishoz vezethetnek.

Segít a megfázások, az influenza és a paraziták ellen
A fokhagyma egy természetes antibiotikum, mivel képes legyőzni a szervezetben a baktériumokat, vírusokat, véglényeket (ez egy parazitafajta) – és mindezt mellékhatások nélkül. A legújabb kutatások szerint a fokhagyma napi fogyasztása a megfázás kockázatát felére csökkenti. De ha már megfáztunk, a betegség a mindennapi fokhagymafogyasztás által gyorsabban elmúlik.

Hatásos gomba ellen
A fokhagymának ezen kívül gombaölő tulajdonságai vannak, és így pl. gombás fertőzések esetén is segíthet.

Fokhagyma hatása a szervezetre
- Javítja a bőr és az egyéb szövetek vérellátását
- Csökkenti a vérzsírszintet, jó érelmeszesedés ellen
- Kedvező hatása van az emésztőrendszerre
- Csillapítja a puffadást, a bélkorgásokat, a bélgörcsöket, a székrekedést
- Segít a vénás és visszérbetegségekben
- Csökkenti az aranyértüneteket
- Erősíti a szívműködést és a vérkeringést
- Pusztítja a belekbe került kórokozókat
- Segíti a fogyókúra eredményességét
- Csökkenti a vérnyomást
- Növeli a koncentrálóképességet
- Jó emésztési zavarok, székrekedés ellen
- Fékezi az öregedési folyamatokat


Hatóanyagai:
- A-, B- és C-vitamin (napi egy gerezd fokhagyma fedezi a szervezet igényét)
- allinin (ez adja a jellegzetes illatát)
- szaponin (ez adja az ízét)
- szelén
- jód
- kálium
- vas
- cink
- kalcium
- magnézium

-->
A fokhagyma akkor a leghatásosabb, ha frissen használják fel, mert röviddel a szétnyomása után máris veszít hatékonyságából.

Ezeknek a hatóanyagoknak köszönheti sokoldalú gyógyhatását, akár antibiotikumként is használhatod. A fokhagymának ráadásul semmi mellékhatása nincsen, és szervezeted nem szokik úgy hozzá, mint a legtöbb gyógyszerhez. Baktériumölő hatása mellett remek vértisztítóként is ismert, de összetevői csökkentik a vér alvadékonyságát, és tisztítják érrendszert, ezáltal segítenek elkerülni a szív- és érrendszeri betegségeket is. Nem csak a keringésedre, de emésztésedre is jó hatással van ez a fűszernövény, megfelelő mennyiségben fogyasztva ugyanis remek méregtelenítő és koleszterincsökkentő is.

A fokhagyma gyógyhatásának érvényesülése érdekében ajánlott naponta legalább két-három gerezddel fogyasztani. Viszont amellett, hogy kellemetlen leheletet okoz, a fokhagyma illata a bőrön át is érezhető, ezt figyelembe kell venni. Ennek kiküszöbölésére is van megoldás, mégpedig az, hogy a fokhagymát edd nyers almával, mézzel vagy citromlével, így nagyjából semlegesíted az erős aromákat.

A fokhagyma különösen a téli időszakban jó, ha rendszeresen fogyasztod immunrendszered védelme érdekében.

Klikk a képre