Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Astibile, Kerti Tollbuga, Csótárvirág

Jellemzői: cserje növény, piheszerű virágja elágazós, levélzete is használható dekorációra, általában rózsaszín fehér árnyalatokban található meg a virágüzletekben, a nyár virága. Felhasználható a virágkötészetben: különleges kötészethez, esküvőhöz.
Astibile a kertben:
Az Astilbe nyáron virágzó, különleges laza bugavirágzatú növény. Az árnyékos kertekben érzi jól magát, víz és tápanyag igényes, ezért rendszeres trágyázást és öntözést igényel.
Levelei többszörösen szárnyaltak, szabálytalanul helyezkednek el, csipkés-fűrészes szélűek, sötétzöldek. Virágának színei igen változatosak, lehet rózsaszín, lazacszínű, kárminpiros, piros, pirosas lila, orgonaszínű, krémszínű vagy fehér. A tollbuga fajtától függően 50-120 centiméter magasságig is megnő. Virágzási ideje nyár közepétől nyár végéig tart.

 

Eredetileg Kelet-Ázsiában honos, ahol nedves erdőkben, árnyékos hegyi szakadékokban nő. Teljesen télállók. Kerti tavak partjára is ideális választás.

Árnyékkedvelő vízigényes növény, ezért száraz időben rendszeres locsolást igényel. Az előző évi hajtásokat mindig csak tavasszal vágjuk le a növényről. A fiatal növényeket telenként takarással óvjuk a fagytól. 3-4 évente osszuk szét a töveit a dúsabb virágzás érdekében. Rendszeresen tápoldatozzuk!

Legismertebb fajtái:
- Astilbe arendsii Showstar - Kerti tollbuga
- Astilbe chinensis Pumila - Kínai törpe tollbuga
- Astilbe Sprite - Egyszerűlevelű tollbuga
- Astilbe x arendsii Amethyst - Lila kerti tollbuga

Klikk a képre