Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

péntek

Gyógyító növények: Echinacea, az immunerősítő, a nátha, megfázás ellenszere

Megfázott a gyerek. Mentem is a gyógyszertárba megvenni a szükséges kegyszereket, de éreztem, hogy engem is környékez a nátha, mert az immunrendszerem padlón volt, hála a stressznek, kialvatlanságnak, hajtásnak. Sokat agyaltam rajta, hogy az orvosok, gyógyszerészek, tanárok, óvónők hogy nem töltik a fél életüket betegszabin?! Megkérdeztem a patikust, és ezt ajánlotta :) Eddig olyan, mint egy reklámfilm, nem ? :)

 Echinacea csepp (Dr. Theiss)
Szóval ezt vettem kipróbálásra.
Kakasvirág őstinktúra 50% alkoholban. Hmmmm...., ha nem szereted a törköly pálinkát, ezt sem fogod, inkább hígítsd! :) Kipróbáltam. Csak ajánlani tudom, ha a nátha, megfázás megelőzése a cél, vagy az immunrendszered szeretnéd erősíteni, nem is kereshetnél hatékonyabb gyógykészítményt.

Utánanéztem, az echinacea, vagy kakasvirág kiválóan serkenti az immunrendszer működését. Ebben rejlik az igazi titka. Nézzünk bele a részletekbe:

Az echinacea növény leírása:
Az Echinacea Észak-Amerikában, elsősorban a középnyugati területeken honos. Ezt az évelő növényt, melyet sündisznószerű száraz virágairól ismerni fel, eredetileg az őshonos indiánok használták sebek, égések, rovarcsípések, kígyómarások és fertőzések kezelésére.
A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli. Gyöktörzzsel rendelkező, évelő növény. Nyáron virágzik.
A kasvirág szára hosszú, a száron egyetlen virág van. A virág a százszorszéphez hasonlít azzal a különbséggel, hogy az echinacea virága rózsaszínű vagy bíborpiros, a virág közepén levő "kúp" pedig vöröses barna.

A kasvirág kilenc faja közül három (Echinacea angustifolia, E. pallida és E. purpurea) használatos orvosi célokra. A növény különböző részeit (vi­rágzatát, leveleit, szárát, gyökerét) több száz gyógyszeripari termékben felhasználják, és számos formában léteznek. A kasvirág több hatóanya­gáról vélik úgy, hogy az immunrendszert erősíti, és az utóbbi években az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá vált világszerte.

Ha Echinacea-t fogyasztunk a betegség első jeleinek jelentkezésekor, akkor sikeresen megelőzhető vele az influenza és a megfázás. A tünetek megszűnése és a javuló közérzet pedig végső soron lehetővé teszi, hogy hamarabb visszatérhessünk napi ritmusunkhoz.

Mire jó az echinacea?

- erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét
- fokozza a nagy falósejtek tumorsejt ellenes aktivitását (ráksejtek pusztítása)
a kasvirág természetes antimikrobás és fertőzés-gátló: véd a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen
enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas
- a kasvirág segíthet megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést: a náthát és az influenzát.
- az Echinacea csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják)
- külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén alkalmazzák
- a kasvirág hasznos lehet egyéb gyakran kiújuló betegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás, bakteriális fertőzésre, nőknél fehérfolyásra, herpeszre (nemi herpeszre, ajakherpeszre és övsömörre egyaránt)
hörghurutra vagy arcüreg-gyulladásra is alkalmazzák
- a növényből készült folyadékkal sérüléseket, tályogot, ekcémát, égési sebeket, szájfekélyt vagy felfekvést is lehet gyógyítani
- torokfájásra vagy mandulagyulladásra hígítson fel kasvirágtinktúrát és gargarizáló szerként használja

Az echinacea a nyelven bizsergő érzést okozhat, ami természetes jelenség, nem veszélyes.


-->

Hogyan gyűjtsük?

Gyógyászati célokra a növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. Gyűjtése a tavaszi és nyári hónapokra esik.

Fontosabb hatóanyagai:
- alkilamidok,
- cikóriasav-származékok (átlagosan 0,3%),
- glikoproteinek,
-  nagy molekulasúlyú poliszacharidok,
- flavonoidok,
- monoterpének,
- kávésav-származékok.

Hogyan használjuk?

A növényt alkalmazzák echinacea-cseppek, tabletta és oldat formájában.
Kiszerelés:
- kapszula
- tabletta
- szárított gyógynövény/teakeverék
- folyadék
- tinktúra

A táplálkozás-szak­értők gyakran a folyadékot ajánlják, amely vagy frissen préselt lé (2,4% béta-1 és 2-fruktofuranozidot tartalmaz), vagy alkoholtartalmú oldat (5: I arányú koncentrátumot tartalmaz).

Mivel a kasvirág sok formában kapható, ellenőrizze a ter­mékleírást a helyes adagokat illetően. A legtöbb tabletta porrá zúzott gyökeret tartalmaz, nem kivonatot. Keressen olyan tablettát, amely legalább 3,5% echinakozidot tartalmaz.

Esetleges mellékhatásai:

Az ajánlott adagoknál a kasvirágnak nincs ismert mellékhatása, még terhes vagy szoptató nőknél sem. A margaréta-félékre allergiás emberek azonban vigyázzanak: könnyen lehet, hogy ők a kasvirágra is allergiásak. Ha bőrkiütést észlel vagy légzési zavarai támadnak, azonnal keresse fel kezelőorvosát.
Figyelmeztetés!

Amennyiben fertőzés ellen antibiotikumot vagy más gyógyszert szed, a kasvirágot csak a gyógyszeres kezelés mellett és ne helyette használja!
Súlyos fertőzéseknél - ilyen például a tuberkulózis - a kasvirág nem elég hatékony.
-->

Klikk a képre