Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Szobanövények: Buzogányvirág

Buzogányvirág - Dieffenbachia - Buzogányvirág gondozása

Egy szép levéldísznövény  hosszú, széles levelekkel, amelyek fehér és zöld színekben pompáznak. Legkevesebb egy tucat fajtája létezik. Lakberendezésben jól használható, könnyen nevelhető levéldísz.

Egy nagy, kifejlett buzogányvirág magassága elérheti az 1,50 métert, 30 cm-es, vagy annál is magasabb levelekkel. Benti körülmények között ezek a növények ritkán érik el az előbb említett méreteket. A buzogányvirágnak egy tejszerű váladéka van, ami enyhén irritáló, ezért a bőrt védeni kell tőle. A váladékától annyira megdagadhat a nyelv és a száj, hogy néhány napig az ember képtelen beszélni.

Ideális választás kevés közvetlen fénnyel rendelkező lakásokba. A tarka levelű fajtái több, a sötét levelűek kevesebb fényt igényelnek. Átlagos meleget, bőséges locsolást igényel.
Óvjuk a huzattól és a hidegtől. Könnyen felkopaszodik, ilyenkor vágjuk vissza a törzset 10 cm magasságban, ahonnan újra buján kihajt. Tőosztással, dugványról szaporítható, tejnedve mérgező.
-->
Fényigény
A téli hónapokban szeretik az erős fényt. Növekedés közben viszont a a félárnyékot vagy a közvetett napot kedveli.

Vízigény
Növekedése alatt rendszeres nedvességet igényel, vigyázzunk rá, hogy ne száradjon ki. Egy kifejlett buzogányvirág csak heti két öntözést igényel. Télen még kevesebbet kell öntözni.
Talaj típus: Jó vízelvezetésű, jól szellőztetett virágföldet használjunk.
Hőmérséklet: Szereti a meleget. Ha a hőmérséklet 15 fok alá esik, vagy ha hűvös, huzatos helyen van, a növény nagy eséllyel elveszti alsó leveleit és pálmaszerűvé válik.
Szaporítás: A magasra növő növényt vágjuk vissza. A levágott rész alatt új hajtások jelennek meg. A levágott szárat pedig daraboljuk fel 10-15 cm-es darabokra, dugjuk a földbe. 20-22 C fokos hőmérsékleten néhány hét múlva új növény alakul ki.

A legismertebb szobanövények közé tartozik. Vaskos száron elhelyezkedő, viszonylag nagyméretű leveleivel mutatós növény. Tökéletes háttér virágzó növényeknek. Kevés gondoskodást, de magas páratartalmat igényel.

Nem könnyű hosszú távon megtartani őket, mert nagyon érzékenyek a huzatra és az alacsony hőmérsékletre. Ne felejtsünk el kesztyűt használni, ha fennáll a növény nedvével való érintkezés veszélye, főleg a szánkat védjük. -->

Klikk a képre