Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Szobanövények:Szobafikusz

Szobafikusz - Ficus elastica - Szobafikusz gondozása

Szintén levéldísznövény, a nagy levelű fikusz (ficus elastica) talán a legkedveltebb szobanövények közé tartozik, gondozása egyszerű, és nagy leveleivel igazán mutatós dísznövényé fejlődik.

A szobafikusznak nagy fényes sötétzöld levelei elliptikusak, csúcsuk kihegyesedik, a levelek erősek és vastagok. Az új leveleket eleinte egy rőt színű fellevél borítja, így sokan összetévesztik a virággal, de pár napon belül kiderül, hogy egy új levél indult fejlődésnek.


Mivel a növény elérheti akár 2-2,5 méteres magasságot is, csak nagyobb lakásokban érdemes tartani. Ha azonban kisebb korában elvágjuk a növény törzsét, ott ahol a szára még nem kezdett el fásodni, a hajtások elágaznak és egy bokros habitusú növényt nevelhetünk tovább.
-->
Természetes előfordulása trópusi és szubtrópusi éghajlatú területeken jellemző.
A Fikuszoknak számtalan fajtája létezik. Az apró levelűtől a nagy levelűig, a sötétzöldtől az egészen világosig kedvére válogathat bárki. Kezelésük eltér egymástól. Minél világosabb a levele, annál több fényt igényel.
 Mindegyik kedveli a meleget, az apró levelűek különösen. Ne tegyük a Fikuszt huzatos helyre, mert levelei lehullanak, és csak sok idő elteltével jön rendbe teljesen. Az apró levelű fajták esetében ősszel érzékelhető enyhe lombhullás természetes dolog.

Elhelyezés
Világos, félárnyékos szabadon álló hely, közvetlen napsütést nem kedveli. Az idősebb példányok védett, nem napos helyen szabadban is jól érzik magukat nyáron.
A téli hőmérséklet 16-18 ºC között legyen, a színes levelű változatok a 20 ºC-ot kedvelik.

Öntözése
Egész évben mérsékelten nedvesen kell tartani, a téli nyugalmi periódusban keveset öntözzük.
A Ficus elastica leveléről időnként nedves ronggyal töröljük le a port.

Ápolás
13°C-nál melegebb szobát, világos helyet és óvatos öntözést kíván. Meghálálja, ha leveleit vízzel permetezzük illetve nagytakarításkor lemossuk róla a port. A hírtelen levélhullás oka a túlöntözés. Hajtásdugványról vagy légbujtással szaporítható, tejnedve mérgező, bőrirritációt okozhat. -->

Klikk a képre