Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

vasárnap

A virágküldés

Lehet újat alkotni, új koncepciókat kidolgozni a virágküldés területén? Persze. Tapasztaljuk, hogy egyre többen használják már Magyarországon is a virágküldést, mint lehetőséget. Egyre több vállalkozó fedezi fel a virágküldésben rejlő üzleti lehetőséget, ami sajnos nagyban ronthatja a szolgáltatás minőségét, viszont nagy mértékben nő azok száma is, akik a virágküldéssel fejlesztik tovább meglévő üzletüket, valamint virágküldéssel is foglalkozó virágüzletek igyekeznek offline szolgáltatásuk mellé online eszközöket felhasználni szolgáltatásuk bemutatására, és ügyfélkörük növelésére. Végeredményben ez jó... vagy nem?

Mit jelent egyáltalán a virágküldés?
Mi áll a virágküldés központjában?
Mire figyeljünk, ha virágot akarunk küldeni?


Mit jelent egyáltalán a virágküldés?
Mindenképpen több, mint egy ajándék rendelés. Többek közt azért is, mert legyen szó akár vágott virágról, akár cserepes növényről, a virág él, így folyamatos gondoskodást igényel. Az ültetvényektől kezdve a virágtőzsdéken és virágpiacokon keresztül, a virágüzletek polcain át a vázáig, vagy kaspóig. Eddig a "mi" feladatunk, de ezen túl is gondoskodni kell róla, ami már az ajándékozott hálás feladata.

A virágcsokrot meg kell kötni. Ez egy szakma. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy a nemzetközi virágkötészeti versenyeken évek óta magyar virágkötők hozzák haza a fődíjakat talán kijelenthetjük, sok esetben már művészi alkotás. Az mindenesetre biztos, hogy csokrot kötni alkotás. Tapasztalat, gyakorlás, érzék és elhivatottság kell hozzá.

A virágot ki kell szállítani. Szállítás közben is gondoskodni kell róla, nem lehet csak úgy belerakni egy dobozba, felbélyegezni, és feladni. Emellett át is kell adni. Időben, adott helyen, a címzettnek. Stílusosan, személyesen és diszkréten.
A virágrendelés, virágküldés az egyik leginkább érzelmet kifejező ajándékozási lehetőség, amit választhatunk szeretteinknek.
Míg a virág önmagában is a szeretetet jelenti, a küldés a távolságot, az elérhetetlenséget, addig a virágküldés a szeretetteli törődést.

Mi áll a virágküldés központjában?
Ön, és a címzett! Valamint a csokor, de mindenek előtt az érzés, amiről a virágküldés valójában szól.

Amikor a virágküldést választjuk egyfajta ajándékként szeretetünk kifejezésére, nem csak néhány virágot ajándékozunk, hanem a szívünkből azt az érzést. A virágküldés szavak helyett mondja el mindazt, ami bennünk él. Így válik egy csokornyi érzés ajándékká.
A valódi tartalmat mindig az ajándékozó és az ajándékozott érti meg. Mi ennek az érzésnek a közvetítésében vagyunk a legjobbak.
El tudjuk készíteni a csokrot, és el tudjuk juttatni szinte bárhová, akár a rendelés napján is. Az érzést Ön teszi hozzá!

Mire figyeljünk, ha virágot akarunk küldeni?
Itt egy kicsit szakmailag elfogultnak kell lennem. Virágküldésnél a legfontosabb a virágküldő szolgálat maga. A virágküldő szolgálat felel mindenért. Gondoljon csak bele, hova szeretne virágot küldeni? Kinél adja fel a megrendelést? Ki teljesíti majd azt? Milyen garanciát vállalnak?
Ugye nem gondolja senki komolyan azt, hogy egy jobb esetben 30-40 négyzetméteres, 2 személyes virágüzlet önmagában bármikor bárhova virágcsokrot tud küldeni? Mindezt garanciával a megadott áron, az adott időpontban és az elvárt minőségben?
Persze hogy nem. Mi ezt a saját hálózatunkon keresztül tesszük, azokkal a virágüzletekkel, akik a elmúlt években minden tekintetben bizonyítottak mind szakmailag, sőt sokszor emberileg is, és teljes garanciát vállalunk minden megrendelésre, amennyiben valami nem úgy történik, ahogy annak történnie kell.

Klikk a képre