Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Adventi koszorúk, képek

 
Ma egyaránt készítünk a klasszikus adventi koszorúk mellett modern, és rendhagyó adventi koszorúkat is. Érdemes mindenkinek a hangulatának, a lakása színeinek, és a saját ízlésvilágának legmegfelelőbbet választani.
 

Az adventi koszorú története




A régi időkben még boszorkányokban, gonosz varázslókban, gonosz lelkekben és többféle istenekben hittek az emberek. Ebből a korszakból származik a varázskör gondolata is: szalmából, fűzfa-vesszőből vagy fenyőág akból koszorút fontak, melyet vörös és aranyszínű szalagokkal díszítettek. A zöld a termést, az arany és a sárga a fényt, a piros pedig az életet szimbolizálja.

Maga a koszorú az örökkévalóság jelképe és az olyan varázserőé, amely sosem törik meg. Úgy gondolták, hogy az ilyen szent körrel minden gonosz szellemet elűzhetnek a háztól.

Idővel persze feledésbe merült ez az ősi pogány szokás. 1838-ban azonban egy protestáns lelkész, Johann Heinrich Wichern megújította. Megalapította az első gyermekotthont Hamburgban, s naponta istentiszteletet tartott az ott élő kisgyermekeknek. A ház egyik termébe hatalmas csillárt készíttetett fából, és minden mise alkalmával egy-egy gyertyát tűzött rá. Más otthonok is átvették a jó szokást, s évről évre egyre szebb csillárkoszorúk születtek.

1860-ban Berlin-Tegelben született meg a gondolat, hogy fonott fenyőkoszorúval helyettesítsék a fakarikát, és a 24 gyertya helyett csak négyet tettek rá, amelyek a négy adventi vasárnapot jelképezték: így már elég kicsi lett a kör ahhoz, hogy a polgárok lakásában is helyet kapjon és széppé tegye az ünnepi várakozást.

Az első világháború után Németországban már minden családnál volt adventi koszorú, s szépen lassan a katolikus keresztényekhez is eljutott. Az 1950-es évek óta már Európa szerte általánossá vált egy-egy gyertyát meggyújtani a koszorún a karácsony előtti 4 vasárnapon.

forrás: www.angyalszarny.eoldal.hu

Adventi koszorúk:









Adventi koszorú rendelés
Természetesen lehetőséged van online webáruházunk kínálatából is közvetlen rendelni szeretteidnek Adventi koszorút, az ország bármely pontjára.

Kínálatunkból:

Adventi koszorú gömb gyertyákkal



Adventi koszorú vajszínű gömb gyertyákkal, beige és arany gömbökkel, fahéjjal, csillagokkal díszítve. Adventi koszorú gömb gyertyákkal.


Csendes éj


Adventi koszorú bordó gyertyákkal, bordó masnikkal, tobozokkal, fahéjjal, almákkal díszítve.


Meghitt ünnepek


Kerek Adventi koszorú fehér gyertyákkal, fehér masnikkal, fahéjjal, tobozokkal.


Békés Advent


Kerek Adventi koszorú, lila gyertyákkal, lila masnikkal, tobozokkal, fahéjjal díszítve.




Áldott ünnepek


Piros Adventi koszorú, piros gyertyákkal, piros masnikkal, tobozokkal, fahéjjal, naranccsal.


Szeretet


Kerek Adventi koszorú, fehér henger gyertyákkal, szárított almával, tobozokkal, fahéjjal díszítve

Klikk a képre