Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

szerda

Adventi koszorúk, képek

 
Ma egyaránt készítünk a klasszikus adventi koszorúk mellett modern, és rendhagyó adventi koszorúkat is. Érdemes mindenkinek a hangulatának, a lakása színeinek, és a saját ízlésvilágának legmegfelelőbbet választani.
 

Az adventi koszorú története
A régi időkben még boszorkányokban, gonosz varázslókban, gonosz lelkekben és többféle istenekben hittek az emberek. Ebből a korszakból származik a varázskör gondolata is: szalmából, fűzfa-vesszőből vagy fenyőág akból koszorút fontak, melyet vörös és aranyszínű szalagokkal díszítettek. A zöld a termést, az arany és a sárga a fényt, a piros pedig az életet szimbolizálja.

Maga a koszorú az örökkévalóság jelképe és az olyan varázserőé, amely sosem törik meg. Úgy gondolták, hogy az ilyen szent körrel minden gonosz szellemet elűzhetnek a háztól.

Idővel persze feledésbe merült ez az ősi pogány szokás. 1838-ban azonban egy protestáns lelkész, Johann Heinrich Wichern megújította. Megalapította az első gyermekotthont Hamburgban, s naponta istentiszteletet tartott az ott élő kisgyermekeknek. A ház egyik termébe hatalmas csillárt készíttetett fából, és minden mise alkalmával egy-egy gyertyát tűzött rá. Más otthonok is átvették a jó szokást, s évről évre egyre szebb csillárkoszorúk születtek.

1860-ban Berlin-Tegelben született meg a gondolat, hogy fonott fenyőkoszorúval helyettesítsék a fakarikát, és a 24 gyertya helyett csak négyet tettek rá, amelyek a négy adventi vasárnapot jelképezték: így már elég kicsi lett a kör ahhoz, hogy a polgárok lakásában is helyet kapjon és széppé tegye az ünnepi várakozást.

Az első világháború után Németországban már minden családnál volt adventi koszorú, s szépen lassan a katolikus keresztényekhez is eljutott. Az 1950-es évek óta már Európa szerte általánossá vált egy-egy gyertyát meggyújtani a koszorún a karácsony előtti 4 vasárnapon.

forrás: www.angyalszarny.eoldal.hu

Még több Adventi koszorút és asztaldíszt talál facebook galériánkban >>>
Adventi koszorúk:

Adventi koszorú rendelés
Természetesen lehetőséged van online webáruházunk kínálatából is közvetlen rendelni szeretteidnek Adventi koszorút, az ország bármely pontjára.

Kínálatunkból:

Adventi koszorú gömb gyertyákkalAdventi koszorú vajszínű gömb gyertyákkal, beige és arany gömbökkel, fahéjjal, csillagokkal díszítve. Adventi koszorú gömb gyertyákkal.
Virágküldés ára: 11.500 .- Megrendelés >>>
Az ár a virágküldés minden költségét tartalmazza!

Csendes éj


Adventi koszorú bordó gyertyákkal, bordó masnikkal, tobozokkal, fahéjjal, almákkal díszítve.
Virágküldés ára: 11.500 .- Megrendelés >>>
Az ár a virágküldés minden költségét tartalmazza!

Meghitt ünnepek


Kerek Adventi koszorú fehér gyertyákkal, fehér masnikkal, fahéjjal, tobozokkal.
Virágküldés ára: 7.300 .- Megrendelés >>>
Az ár a virágküldés minden költségét tartalmazza!

Békés Advent


Kerek Adventi koszorú, lila gyertyákkal, lila masnikkal, tobozokkal, fahéjjal díszítve.
Virágküldés ára: 10.200 .- Megrendelés >>>
Az ár a virágküldés minden költségét tartalmazza!Áldott ünnepek


Piros Adventi koszorú, piros gyertyákkal, piros masnikkal, tobozokkal, fahéjjal, naranccsal.
Virágküldés ára: 7.300 .- Megrendelés >>>
Az ár a virágküldés minden költségét tartalmazza!

Szeretet


Kerek Adventi koszorú, fehér henger gyertyákkal, szárított almával, tobozokkal, fahéjjal díszítve
Virágküldés ára: 11.500 .- Megrendelés >>>
Az ár a virágküldés minden költségét tartalmazza!

Klikk a képre