Jótanácsok virágküldéshez

Virágküldés mindig aktuális hírekkel. Virágot küldeni mindenki tud. Pár kattintás, és már ott is vagyunk egy virágküldő szolgálat webshopjában. Amire figyelnie kell, az ezután kezdődik. Virágküldés - beszéljünk róla. Mindig aktuális, a virágküldéshez, virágüzletekhez, virágokhoz és virágküldő szolgálatokhoz kapcsolódó tartalommal. Itt kibeszélünk mindent, amit a hivatalos virágküldős weblapjainkon nem teszünk.

Virágküldés, ajándék

hétfő

A legnépszerűbb rózsafajták

A vágott rózsák választéka folyamatos változás alatt áll. A divat alakulása a nagyvirágú rózsák irányába – ami már évek óta tartó folyamat – figyelemreméltó. Néhány tíz évvel ezelőtt még a 40-50cm szárhosszúságú, kisfejű rózsák uralták az európai piacot.
Az állandó változásban kulcsszerepet játszik a vásárlók ízlése és reakciója. Például 20 évvel ezelőtt a rózsaszín szín uralta a vágott rózsa piac 50%-át, mára a részesedési aránya kevesebb, mint 10%. Ezzel ellentétben a jelenlegi legnépszerűbb színek a vörös különböző árnyalatai mellett, a sárga és a narancs változatai.

Azt, hogy ki milyen rózsafajtát használ leggyakrabban, melyek a kedvencek, nehéz megmondani, ez a tény napról napra változik. Én most saját, virágüzletekben szerzet tapasztalataimat összegzem.

Passion: Jó vázatartósságú (10-12 nap), bársonyos szirmú, közepes fejméretű, telten nyíló, tüskementes szárú (60-90cm), fényes lombú fajta. Méltán közkedvelt a vörös színű fajták között.

Red Berlin: Mélyvörös színű, kecses bimbójával, majd nagy, telt virágával, hosszú (60-90cm), erős (tüskés) szárával és vöröses fonákú leveleivel igazi romantikus fajta. Tartóssága megfelelő, 8-10 nap

Sphinx: 14-16 napos tartósságával és fodrosan nyíló, élénksárga virágával nagy sikert arat évek óta a vevők körében (5. ábra). Lombja nem mindig tökéletes, a szára sem mindig erős (50-80cm hosszú), de kerek és nyújtott kompozíciókba egyaránt kiváló. (Preesman fajta.)

Akito: A Rosen Tantau rózsakatalógusa szerint: A fehér szín felülmúlhatatlan tisztaságával és rendkívül elegáns virágformájával hódítja meg évek óta a vásárlókat. A virágfej típusa közepes, a szárhossza 50-80cm, vázaélettartama hosszú, 8-12 nap.

First Red: A NIRP International fajtája. Nagyvirágú, bíborvörös színű, 60-80cm szárhosszúságú, tövises fajta, vázatartóssága megfelelő, 13-15 nap, lassú nyílású. Jó tárolhatóság és szállíthatóság jellemzi ezt a fajtát

Grand Prix: A Terra Nigra fajtája. Nagyvirágú (11cm virágátmérő) teahibrid, szárhosszúsága 70-100cm, vázatartóssága jó, 12 nap

Vendela: A hihetetlennek tűnő, több mint 20 napos vázaélettartamával, elefántcsontfehér színével és jó szállíthatóságával érdeklődést kelt a kereskedelemben és a virágüzletekben. Szárhossza 70-90cm.

Milva: Ez a világszerte termesztett fajta nagy rezes-narancsos színű virággal rendelkezik. Szára erős, egyenes, lombja fényes. Szárhosszúsága 60-90cm, vázatartóssága jó, 10-12 nap

Aqua!: A Schreurs cég fajtája. A hosszú bimbó és szélesre nyílt virág mellett a hosszú élettartam is a virág javára válik. Négy napos szállítás után 10-12 napig marad életben a vázában.

Ilios!: Ez a citromsárga belsejű, zöld külső szirmú rózsa a Schreurs fajtája. Szára tüskementes, 60-90cm hosszú. A szállítás után még 10-12 napig díszít.

Amíg Angliában az illatos, nyitott virágú, romantikus rózsák irányába megy a nemesítés, addig Hollandiában a látványos, szép színű, nagyobb virágú fajtákat részesítik előnyben. Oroszországban is a vörös rózsa az első számú favorit, de nagyjából mindegy, milyen a fajta, csak minimum egy méteres szára, illetve hatalmas virága legyen. Magyarországon hozzászoktunk a kisfejű, hazai termesztésű rózsákhoz, de az elmúlt években egyre több üzlet tart folyamatosan hosszú szárú, nagyfejű vörös rózsát.

Klikk a képre